Stort fokus på energiforbrug og indeklima
I det hele taget har energi-og CO2 forbruget stort fokus i dag i de fleste byggerier. Airmaster gør meget for selv at være en grøn virksomhed, og deres decentrale ventilation sparer meget på både energiforbruget og transporten af materialer, som er meget begrænset i forhold til rør og isolering m.m. til centrale ventilationsløsninger, forklarer Martin Christiansen:
”Naturligvis kan det give mening i nybyggerier at indtænke centrale løsninger, men mindre ved renoveringer af skoler og andet. På Aars Skole valgte de vores decentrale ventilationsanlæg, og her har vi bl.a. benyttet diffus indblæsning. Der sikres en effektiv opblanding af den friske luft og rumluften.”
Alle kommuner skal i dag leve op til FN’s Klimamål, og her spiller CO2-udledning og energiforbrug en vigtig rolle.
Gennemarbejdet forslag og Cloud-baseret styring
”For et par år siden fik vi lavet en case på en skole, hvor vi fik foretaget sammenligninger mellem central og decentralt ventilationsanlæg, og analysen viste, at den samlede CO2 belastning for en decentral ventilationsløsning inkl. drift, i dette tilfælde, var ca. 52 procent lavere end en central VAV-løsning over en 25-årig periode. Vi vil leve op til de grønne ambitioner, der er hos Airmaster, og forsøger at optimere vores eget energiforbrug og løsninger hele tiden,” fortæller Martin Christiansen.
Billig og effektiv styring
Airmaster har omkring 200 veluddannede medarbejdere – heriblandt ingeniører - som udvikler produkterne, beregnere og tegnere, der leverer pris- og planforslag med CO2-niveau, hvilket mange kan bruge direkte til projektet. En af grundene til
Aars Skoles valg af decentral ventilation var også styringen, som er billig og effektiv.
”CTS-platforme er ofte dyre, men vi har en Cloud-baseret løsning – Airlinq Online, som kan styres fra en tablet eller PC, hvor man har fuldt overblik og kan planlægge brugen af systemet m.m.”, afslutter han.